Τα έξυπνα σπίτια προσφέρουν ένα χέρι βοήθειας

τις εκθέσεις του BBC News…

“Τα έξυπνα σπίτια του μέλλοντος όχι μόνο θα διαθέτουν υφάσματα σχεδιαστή και έπιπλα, θα γεμίσουν επίσης με έξυπνη τεχνολογία που έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την καθημερινή σας ζωή – οι ερευνητές της τεχνολογικής συμβουλευτικής Accenture εργάζονται σε τρόπους για να βοηθήσουν τα σπίτια να δουν τι οι κάτοχοι τους κάνουν.

Το έργο στοχεύει να βοηθήσει τους ηλικιωμένους, εντοπίζοντας όταν αντιμετωπίζουν δυσκολίες, να διαγνώσουν τα προβλήματα υγείας προτού να γίνουν σημαντικά και να καταπολεμήσουν τη μοναξιά καθιστώντας απλούστερο να διατηρούν επαφή με την οικογένειά τους.

Τελικά τα έργα θα μπορούσαν να παράγουν προϊόντα που βοηθούν σχεδόν κανείς να παραμείνει υγιής ή να παραμείνει σε επαφή με φίλους… χαζός κατοικίας

Η Marion Mesnage, ανώτερος ειδικός στα εργαστήρια Accenture, δήλωσε ότι πολλές από τις τεχνολογίες που εργάζονταν μαζί με τους συναδέλφους της αναπτύχθηκαν για να βοηθήσουν τις κοινωνίες να αντιμετωπίσουν τους γηράσκοντες πληθυσμούς τους.

Θα μπορούσατε να παίξετε σχέδια μέσω βίντεο. Μέχρι το 2050, σύμφωνα με εκτιμήσεις των Ηνωμένων Εθνών, περίπου το 20% των ανθρώπων θα είναι ηλικίας 60 ετών και άνω. Στα αναπτυγμένα έθνη, ο αριθμός θα μπορούσε να ανέβει μέχρι και 33%

Η κ. Mesnage δήλωσε ότι δεν ήταν μόνο συνταξιούχοι που χρειάζονταν βοήθεια για να αντιμετωπίσουν.

Οι στατιστικές έδειξαν ότι οι φροντιστές ήταν δύο έως τρεις φορές πολύ πιο πιθανό να χρειαστούν φάρμακα για να θεραπεύσουν την κατάθλιψη, το άγχος και την αϋπνία από οποιαδήποτε άλλη ομάδα, είπε. Για να βοηθήσουν τους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν, οι ερευνητές της Accenture επικεντρώνονται σε πέντε κύρια έργα:

Πειστικοί καθρέφτες

Συνδετικοί πίνακες

Κοινόχρηστα βιβλία απορριμμάτων

Διαδραστικές εικόνες

Παρακολούθηση δραστηριότητας

Ο πειστικός καθρέφτης χειρίζεται εικόνες ενός ατόμου σε πραγματικό χρόνο ανάλογα με το τι έχουν κάνει όλη την ημέρα. Η κ. Mesnage δήλωσε ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να ζουν πιο υγιεινές ζωές, δείχνοντας τι θα συμβεί στην εμφάνισή τους εάν δεν έλαβαν καμία άσκηση και δεν είδαν τι έτρωγαν. Ο συνδετικός πίνακας θα χρησιμοποιούσε βιντεοκασέτες και προβολείς για να αφήσει τους ανθρώπους να παίζουν παιχνίδια όπως σχέδια ή σκάκι, παρόλο που βρίσκονταν σε διαφορετικές τοποθεσίες.

Τα κοινόχρηστα βιβλία απορριμμάτων θα επιτρέψουν σε μεμονωμένα μέλη της οικογένειας να συνεισφέρουν εικόνες, μηνύματα και βίντεο σε ένα μόνο ηλεκτρονικό περιοδικό που θα μπορούσε να κοιτάξει και να περάσει ο καθένας ”

Διαβάστε την πλήρη ιστορία εδώ

Μοιραστείτε αυτό:
Facebook
Κελάδημα
Ερυθρός
LinkedIn
Pinterest
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
Περισσότερο

Whatsapp
Τυπώνω

Σκυϊδάκι
Ουρανός

Τηλεγράφημα
Τσέπη

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *